Vermogensopbouw
Vermogensbescherming
Overlijdensrisico is het financiële risico dat gepaard gaat met overlijden. Voor nabestaanden kan een overlijden een enorme terugval in het inkomen betekenen. Het is verstandig om een goede verzekering tegen dit overlijdensrisico af te sluiten. Op deze manier beschermt u uw nabestaanden in hun levensonderhoud, studie en eventueel pensioen.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak in combinatie met een hypotheek afgesloten, maar deze is in meeste gevallen verpand en wordt het verzekerd bedrag aan de hypotheekverstrekker uitgekeerd en niet aan de nabestaanden.
De noodzaak om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten hangt af van uw persoonlijke financiële situatie. Hoe ziet de inkomens- en vermogenspositie er voor de nabestaanden uit, indien onverhoopt de kostwinner komt te overlijden? Aan de hand van een inventarisatie van uw financiële situatie bepaalt u of een overlijdensrisicoverzekering nodig is.

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is de meest voordelige manier om te verzekeren dat de nabestaanden niet geheel onverzorgd of met te hoge schulden achterblijven.