Vermogensopbouw
Vermogensbescherming
In principe is het voor iedereen nodig omgeld achter de hand te hebben. In ieder huishouden verslijt wel eens wat of gaat wel eens iets kapot. Het is fijn om dan een financiële reserve te hebben waarmee u deze kosten opvangt.
Op de middenlange termijn of lange termijn wilt u misschien verbouwen, een deel van uw geld Overdragen aan uw kinderen ten behoeve van hun studie of als aanbetaling op eigen woning of wilt u eerder stoppen met werken. Er is dan ook een keur aan financiële producten op de markt, maar het is niet altijd makkelijk om de consequenties van bepaalde keuzes te overzien. Een financieel adviseur kan u daarbij helpen.

Iemand die belegt wil in een kort tijdsbestek veel geld verdienen of tijdens zijn beleggingshorizon meer rendement Over zijn geld ontvangen. Het is mogelijk om hoge rendementen te behalen, maar u loopt ook het risico een deel van uw geld kwijt te raken en uw doelstellingen niet of slechts deels kunt realiseren. In sommige situaties is beleggen de enige manier om een doelstelling te bereiken, om de juiste keuze te maken bij u wensen en behoeften is het raadzaam om u goed te laten informeren over de risico’s en kansen van beleggen. Met defensief beleggen is mogelijk om een goed rendement te behalen en positief naar de toekomst te kijken.